Υλικά:
3 κουτιά (450γρ.) μπισκότα morning coffee ή άλλα νηστίσιμα (σκέτα)
1 φλιτζάνι φυτικό βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα σόγιας
1 φλιτζάνι νερό
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες (φακελάκια)
1/3 φλιτζανάκι καφέ κονιάκ
8 κουταλιές της σούπας κακάο
8 κουταλιές της σούπας drinking chocolate της Cadbury
Προετοιμασία:
Σπάστε σε ένα μπολ τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
Βάλτε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, γάλα σόγιας, νερό και ζάχαρη. Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη.
Κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέστε τις βανίλιες και το κονιάκ.
Κοσκινίστε στο υγρό το κακάο και τη σοκολάτα και ανακατέψτε με σύρμα να διαλυθούν καλά.
Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να κρυώσει λίγο το μείγμα ανακατεύοντας 1-2 φορές.
Ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα και αφήνουμε να απορροφήσουν ανακατεύοντας προσεχτικά 2-3 φορές.
Αφού περάσουν περίπου 15 λεπτά, φορμάρουμε το μείγμα σε φόρμα για κορμό (ή άλλη της αρεσκείας μας).
Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4-5 ώρες για να παγώσει και να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο φιστίκι.
Σερβίρουμε το μωσαικο παγωμένο με τον καφέ ή το τσάι μας. Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου