Υλικά
- 1 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 ποτήρι βούτυρο
- 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 2 κουτ. γλ. σόδα
- χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
- μισή δόση μαχλέπι
- αλεύρι για τσουρέκι, όσο πάρεi
Εκτελεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά. Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε επίσης το γιαούρτι και το μαχλέπι. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, τη συμπληρώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, να γίνει μία ζύμη εύπλαστη. Πλάθουμε τα τσουρέκια, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή ασπρισμένα αμύγδαλα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, που έχουμε προηγουμένως προθερμάνει, για περίπου 30'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου